Solicita o oferta personalizata pentru proiectul tau


MA INTERESEAZA:

caramida decorativaadeziv fixarechit de rosturiaccesorii montaj

DORESC SA PRIMESC SUPLIMENTAR SI:

BrosuraFisa TehnicaCertificat CE

Am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord cu prelucrarea datelor inscrise mai sus.

Urmareste-ne si pe Social Media

Fatada bloc locuinte

Placare exterioara

 

Proiectul

 

Cladire de apartamente, cu o vechime de 50 ani, aflata in pragul renovarii. S-a dorit pentru acest proiect un material rezistent, care sa nu necesite intretineri frecvente sau tratamente speciale, care ar putea impune asociatiei de proprietari cheltuieli suplimentare. Odata cu renovarea, s-a semnalat si necesitatea anveloparii termice a constructiei.

Privind aspectul final, s-au dorit nuante calde, care sa se imbine placut in cadrul natural si care sa redea aspectul unei zidarii clasice din caramida. Pentru obtinerea combinatiei dorite de galben, portocaliu si rosu, proiectantii au apelat la serviciul de planificare al Röben.

 

Executia sistemului de termoizolatie cu caramida aparenta Roben

 

Intreaga suprafata renovata, de cca. 5,600 mp, a fost prevazuta cu sistem de izolatie din polistiren de 18 mm grosime, peste care s-au aplicat placile din caramida aparenta Roben. Pentru rosturi s-a ales un chit de culoare gri care sa evidentieze nuantele caramizii.

 

In cazul termoizolatiei, placajul ceramic trebuie sa indeplineasca cateva conditii esentiale, dintre care: placile de caramida aparenta trebuie sa fie rezistente la inghet (grad redus de absorbtie de apa), grosimea placilor trebuie sa fie cuprinsa intre 6 si 15 mm maxim, greutatea integrala recomandata nu trebuie sa depaseasca 35kg/mp. Alaturi de rolul estetic al caramizii aparente Roben, criteriile de ordin tehnic au constituit un motiv suplimentar pentru alegerea acestor materiale la renovarea blocului de locuinte.

 

Detalii suplimentare privind posibilitatile si reperele de montaj, gasiti la reprezentantii Geplast.

 

Sursa: Röben Tonbaustoffe GmbH

CATEGORIE
Rezidential