Solicita o oferta personalizata pentru proiectul tau


MA INTERESEAZA:

caramida decorativaadeziv fixarechit de rosturiaccesorii montaj

DORESC SA PRIMESC SUPLIMENTAR SI:

BrosuraFisa TehnicaCertificat CE

Am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord cu prelucrarea datelor inscrise mai sus.

Urmareste-ne si pe Social Media

Cladire birouri The Loop

Aplicatie: placare exterioara, fatada

Material: Caramida aparenta

Model: OSLO

 

 

Proiectul

 

Una dintre primele cladiri noi care a fost finalizata în cartierul „The Loop” din Gent este cladirea de birouri cu sapte etaje proiectata de firma de arhitectura locala Arch & Teco pentru compania de testare si consultanta Deloitte. Textura fatadei este obtinuta prin combinarea a doua modele de caramida aparenta klinker, modelul OSLO PERLWEIS.

 

Cu aproximativ 260.000 de locuitori, Ghent este cel mai mare oras din regiunea belgiana a Flandrei, dupa Anvers. In anii ’80, pe locul unui fost aeroport militar, a fost construit in sud-vestul orasului centrul de expoziții “Flandra Expo”. In vecinatatea acestuia din urma se construieste treptat zona rezidentiala si comerciala “The Loop”. Proiectul a fost dezvoltat ca o parte centrala a parcului de afaceri Tetris si a spatiului de birou aferent ce se intind pe o suprafata de aproximativ 12.000 de metri patrati.

 

Caramida aparenta decorativa cu fata neteda si striata pentru peretii exteriori

 

In conformitate cu cerintele de urbanism impuse de Tetris Business Park, fatada noii cladiri de birouri a fost placata in culori deschise cu caramida aparenta decorativa klinker. S-a folosit caramida aparenta Roben, in culorile deschise ESBJERG si OSLO alb perlat, formatul subtire de 240 x 115 x 52 mm, in varianta cu suprafata neteda.

 

“Suprafata fatadei are un efect special datorita alternarii simetrice a placilor decorative din caramida aparenta cu suprafata neteda si a celor cu suprafata texturata, tip ESBJERG”, explica arhitectul Sebastien Cools. Folosirea celor modele de placi decorative confera un aspect placut si suprafata texturata faciliteaza jocuri de lumini si umbre pe toata durata zilei.

 

O fatada complet alba

 

Alaturi de fatada realizata din caramida aparenta alba, arhitectii au urmarit un contrast total al cladirii cu imprejurimile. Astfel, chitul de rosturi folosit la montajul caramizii aparente este alb. Profilele ferestrelor sunt si ele vopsite in alb, alaturi de alte elemente constructive si de finisaj.

 

Alaturi de estetica placilor decorative din caramida aparenta, materialul a fost ales si multumita proprietatilor mecanice deosebite si a rezistentei de durata. Produsele au un grad scazut de absorbtie a apei si rezista la inghet si sa variatii mari de temperatura. Particulele de praf ce se pot acumula in timp pe suprafata fatadei sunt inlaturate cu usurinta la fiecare ploaie. Caramida aparenta nu necesita astfel intretinere sau mentenanta si isi pastreaza aspectul pe durate indelungate, in ciuda traficului sau aglomeratiei din zona.

 

Gasiti mai multe modele de caramida aparenta alba aici >>

CATEGORIE
Fatada, Office