Solicita o oferta personalizata pentru proiectul tau


MA INTERESEAZA:

caramida decorativaadeziv fixarechit de rosturiaccesorii montaj

DORESC SA PRIMESC SUPLIMENTAR SI:

BrosuraFisa TehnicaCertificat CE

Am citit Politica de confidentialitate si sunt de acord cu prelucrarea datelor inscrise mai sus.

Urmareste-ne si pe Social Media

Campus universitar KN

Aplicatie: placare exterioara, fatada

Material: Caramida aparenta

Model: LYON Blaugrau

 

 

Proiectul

 

O noua cladire destinata spatiillor de cazare pentru studenti, a fost conceputa de birourile RSK Architects, conform celor mai noi standarde de confort. 90 de apartamente moderne pentru studenti intr-un nou corp de cladire ce reda parca conturul unui vas. Exteriorul a fost finisat cu placi din caramida aparenta LYON blue-gray.

 

Universitatea Paderborn din Hamburg, a fost infiintata in vara anului 1972 si are inregistrati astazi peste  20,000 studenti, al caror numar este in continua crestere. Acest trend ascendent, atrage dupa sine si nevoia de marire a spatiilor destinate cazarii. Asa s-a ajuns la constructia actuala, gandita ca un nou bloc locativ, care sa adaposteasca 90 de camere.

 

La scurt timp, biroul arhitectural Paderborn RSK Architects Rehermann Scherhans PartGmbB a fost comisionat cu proiectul ce uram sa fie conceput si realizat pe un teren cu o suprafata triunghiulara, dispusa intre doua artere principale din apropierea campusului universitar. Biroul de arhitectura a conceput doua corpuri de cladire, cu forme rotunde elegante si un exterior din caramida aparenta de culoare deschisa. Corpurile sunt unite printr-o pasarele din sticla, dispusa la nivelele superioare ale cladirii.

 

 

Caramida aparenta LYON pentru exterior

 

Echipa de proiectare a pus accentul de materiale de calitate ridicata care sa asigure durabilitatea constructiei, eficienta acesteia dar si pastrarea esteticii placute. “Pe de o parte, cladirea trebuie sa constituie un reper vizual placut, de-a lungul arterei intens circulate, asigurand in acelasi timp cele mai mici costuri de intretinere posibile” a specificat architectul responsabil, Carsten Scherhans. “Alegerea unor placi din caramida aparenta de culoare deschisa a fost cea mai buna optiune, inca de la inceput. Aceasta alegere a vizat si integrarea naturala in mediul inconjurator.”

 

…particulele de praf ce se aseaza pe suprafata placilor din caramida aparenta, vor fi inlaturate la urmatoarea ploaie.

Mai mult, modelul de caramida pentru care s-a optat, a cautat sa redea si nuantele specifice solului argilos din zona Paderborn. Alaturi de aspectul estetic al placilor din argila, modelul de caramida aparenta LYON a fost preferat si pentru rezistenta ridicata, data de folosirea la fabricare a argilei pure si dense Westerwald, ce poata fi arsa la temperaturi de pana la 1,200 ° C. Acest aspect permite ajungerea materialului finit la un procent de absorbtie a apei de pana la 2%: “Asta inseamna ca particulele de praf ce se aseaza pe suprafata placilor din caramida aparenta, vor fi inlaturate la urmatoarea ploaie.”. In ciuda aglomeratiei din zona si a valorilor ridicate de emisii poluante, aspectul luminos si culoarea deschisa a fatadei cladirii vor rezista cu usurinta in urmatorii ani.

CATEGORIE
Cultural, Fatada